Een uniek investeringsfonds dat zich uitsluitend richt op

kwalitatieve, duurzame nieuwbouwwoningen voor de huurmarkt

 

Een uniek investeringsfonds dat zich uitsluitend richt op

kwalitatieve, duurzame nieuwbouwwoningen voor de huurmarkt

OverGreenmile

Greenmile Sustainable Housing Fund is een privaat investeringsfonds met GVBF-statuut (gespecialiseerd vastgoedbeleggingsfonds) en richt zich op Belgisch residentieel nieuwbouwvastgoed bestemd voor de verhuurmarkt. Hierbij genieten de investeerders van een veilig, stabiel en optimaal rendement door combinatie van huuropbrengsten, meerwaarde en maximale bancaire hefboomfinanciering. De portefeuille van het fonds bestaat uitsluitend uit nieuwbouw, met name nog op te leveren of recent opgeleverde woningen en appartementen.

Focus op huurmarkt

De residentiële vastgoedmarkt in België, historisch een koopmarkt, evolueert al enkele jaren naar een huurmarkt.

Het verwerven van een eigen woning is niet langer voor iedereen een prioriteit. Het streven naar flexibiliteit in de woon-en werksituatie leidt tot een steeds groter wordende vraag naar kwalitatieve huurwoningen. Het huidige aanbod op de huurmarkt bestaat grotendeels uit verouderde panden die niet beantwoorden aan actuele normen van comfort en duurzaamheid. Greenmile Sustainable Housing beantwoordt dan ook aan de vraag in de markt naar kwalitatieve, duurzame en energiezuinige nieuwbouwwoningen -en appartementen.

Duurzaamheid

De Europese economie is in een snelle overgang naar een groener, koolstofarmer en minder vervuilend economisch model. De Belgische overheid heeft zich ingeschreven in de “green deal” van de Europese Unie om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 drastisch in te perken.

De vergroening van de woningmarkt maakt hier een belangrijk onderdeel vanuit en leidt tot steeds strenger wordende energie en duurzaamheidsvereisten. Teneinde aan de meest strenge eisen te voldoen, investeert Greenmile Sustainable Housing enkel in nieuwbouw. Om te verzekeren dat de vastgoedportefeuille blijft beantwoorden aan strenger wordende normen, zullen woningen en appartementen na een periode van gemiddeld 5 jaar worden verkocht, waarna opnieuw wordt geherinvesteerd in nieuwbouw.

Betaalbare nieuwbouwwoningen

Greenmile Sustainable Housing Fund investeert specifiek in huurwoningen en -appartementen in het middensegment van de woningmarkt. Appartementen van ± 90 m² en compacte woningen van 120 tot 140 m² met 2 tot 3 slaapkamers, een bergruimte, parkeerplaats of garage en terras of tuin beantwoorden het best aan de vraag van de huidige huurmarkt. Deze panden vormen bovendien een ideaal product voor doorverkoop met meerwaarde.

Fonds met expertise in vastgoed

De complexiteit van de vastgoedmarkt vergt knowhow en expertise op diverse gebieden. Het management team combineert de nodige kennis en ervaring op juridisch, financieel en technisch vlak.

Meetthe board

Frank Bruynseels

CEO

Ons team

Investeren inGreenmile Sustainable Housing Fund

Greenmile Sustainable Housing biedt aan professionele en/of institutionele beleggers een interessante investering in nieuwbouw residentieel vastgoed, waarbij de investeerder ontzorgd wordt van alle aspecten inzake technisch, financieel en juridisch beheer.